Hoe werkt het verzekeren van een Franse Bulldog?

Hoe werkt een Franse Bulldog verzekeren?

De Franse bulldog is populair vanwege zijn schattige uiterlijk en zijn vriendelijke, zachtaardige karakter. Het is een hond die geschikt is voor veel mensen en ook goed met kinderen kan. Helaas heeft dit ras ook een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen en is het niet makkelijk om je Franse Bulldog te verzekeren.

Hieronder vind je de hondenverzekeringen waar je nog wel terecht kunt met je Franse Bulldog, met informatie over de dekking, de uitzonderingen en de kosten van een Franse Bulldog verzekering.

Wat dekt een Franse Bulldog verzekering?

De dekking van een Franse Bulldog verzekering is hetzelfde als voor alle andere hondenverzekeringen, met uitzondering van de behandelingen en aandoeningen die hieronder vermeld worden.

Welke behandelingen precies gedekt worden is afhankelijk van de hondenverzekering die je kiest en hoe uitgebreid het gekozen pakket is. Hoe uitgebreider de dekking en hoe meer de verzekering vergoedt, hoe hoger de premie wordt.

De laagste premie betaal je voor een puppyverzekering, hierbij krijg je ook de meeste behandelingen vergoed. Sluit je een hondenverzekering pas op latere leeftijd af dan zijn bestaande aandoeningen uitgesloten en is de premie ook hoger.

Met hondenverzekering vergelijken vind je eenvoudig de hondenverzekering die het beste past bij jouw Franse Bulldog en persoonlijke situatie.

Dierenartstarieven Franse Bulldog

BehandelingKosten
Consult€39
Weekend/avond consult€65
Vaccineren€55
CastrerenVanaf €190
Chippen€46
Urine onderzoek€17
Bloedonderzoek€58
Röntgenfoto€77,50
Reinigen gebitVanaf €67,50
MRI-scan€825
CT-scan€154
GebitsbehandelingVanaf €67,50
SterilisatieVanaf €280

Let op, aan deze tarieven kunnen geen rechten ontleend worden. Je kunt de actuele tarieven opvragen bij jouw eigen dierenarts. 

Hoe verzeker ik mijn Franse bulldog?

Bovenaan deze pagina vind je een overzicht van de hondenverzekering waar je met jouw bull terecht kunt. Kies één van deze verzekeringen op het moment dat je besluit en pup in huis te halen. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met het verzekeren van jouw hond, anders loop je het risico dat deze te oud is en afgewezen wordt.

Na het kiezen van de verzekeraar doorloop je de vragenlijst om de premie te berekenen. Hierbij gaat het om vragen als het ras, de leeftijd, de woonplaats en de gewenste dekkingen. Na het beantwoorden van alle vragen krijg je direct te zien wat jouw Franse bulldog verzekering gaat kosten.

Ben je tevreden? Dan sluit je de verzekering eenvoudig online af en kan deze dezelfde dag nog ingaan. Zo kun je met een gerust hart genieten van jouw nieuwe gezinslid.

Franse Bulldog verzekeren, wat is uitgesloten?

De volgende behandelingen en aandoeningen zijn uitgesloten bij het verzekeren van je Franse Bulldog:

  • Aandoeningen die aanwezig waren voor het afsluiten van de verzekering
  • Aandoeningen aan luchtwegen
  • Aandoeningen aan keel en neus
  • Behandelingen die niet medisch noodzakelijk zijn
  • Erfelijke aandoeningen

Wat kost een Franse bulldog verzekering?

De precieze hoogte van de premie van een Franse bulldog verzekering hangt af van de gekozen dekking en vergoedingen. Bij Figo heb je al een verzekering vanaf 23 euro per maand. Hiermee is jouw Franse bull verzekerd voor onder andere operaties en fysiotherapie.

Bereken de premie bij Figo

De kosten van een behandeling bij de dierenarts kan flink oplopen, van 50 euro voor een nestenting tot 3000 euro voor een nieuwe hoop. Het afsluiten van een hondenverzekering kan je dus flink veel geld besparen.

Heb ik een Franse bulldog verzekering nodig?

Eerder is al genoemd dat de kosten van een bezoekje aan de dierenarts met jouw Franse bulldog op kunnen lopen tot 3000 euro of meer. Ook hebben deze honden vaak last van erfelijke aandoeningen waardoor de kosten vaker kunnen terugkeren. Hiermee wordt het dus aantrekkelijk om jouw hond voor een klein bedrag per maand te verzekeren zodat je niet zelf voor deze kosten hoeft te betalen.

Het alternatief is dat je zelf een spaarrekening aanvult om de zorgkosten van je hond te betalen. Op deze manier hoef je geen premie te betalen wanneer er geen zorg nodig is, maar loop je wel het risico dat de kosten hoger uitvallen dan het door jou gespaarde bedrag.

Hoe kan ik mijn Franse bulldog opvoeden?

Een Franse bulldog heeft een zachtaardig karakter en is daarmee relatief eenvoudig op te voeden. Toch kan het nodig zijn om hem/haar naar puppycursus of gehoorzaamheidstraining te sturen. Afhankelijk van je gekozen verzekering kan dit vergoed worden, maar ook dan lopen de kosten flink op tot 450 euro of zelfs meer.

Gelukkig kan het ook goedkoper, met dit ebook over de geheimen van jouw Franse bulldog leer je al snel wat wel en niet werkt in het opvoeden van je pup. Op deze manier voorkom je de noodzaak van extra cursussen, voor een fractie van de prijs.

Als bezoeker van deze website krijg je zelfs 59 euro korting op de prijs en betaal je geen 96,75 euro maar slechts 37 euro.

Bekijk het Franse Bulldog Handboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *