Alle aanvullende hondenverzekeringen op een rij

Alle aanvullende hondenverzekeringen op een rij (2024)

Het uitkiezen van een passende hondenverzekering lijkt tegenwoordig erg op het uitzoeken van jouw eigen zorgverzekering. Naast een keuze voor de basis hondenverzekering kun je bij vrijwel alle verzekeraars ook kiezen uit aanvullende hondenverzekeringen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld kosten in het buitenland, gebitsbehandelingen, sterilisatie of voor crematie.

Om het vergelijken eenvoudiger te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt van alle aanvullende hondenverzekeringen per verzekeraar.

Figo

 • Aanvullend Gebit: Vergoeding tot €500 per verzekeringsjaar voor medisch noodzakelijke onderzoeken en behandelingen aan het gebit van jouw hond.
 • Aanvullend Reis: Vergoeding tot €1000 per verzekeringsjaar voor onverwachte medische kosten in het buitenland als gevolg van ziekte, een aandoening of een ongeval.

Meer over de hondenverzekering van Figo

Petsecur

 • Aanvullend gebit: Tot €275 vergoeding per jaar voor gebitsbehandelingen met uitzondering van gebitsreiniging en tandbederf of aandoeningen die voor de verzekering al aanwezig waren.
 • Aanvullend castratie/sterilisatie: Tot €202,50 vergoed voor het castreren of steriliseren van je hond. Afhankelijk van het gewicht en het gekozen pakket. Let op als je binnen 3 jaar de verzekering opzegt moet je deze vergoeding terugbetalen, m.u.v. overlijden.
 • Aanvullend crematie: Maximaal €225 vergoed voor de crematie van je hond, hiervoor is een overlijdensverklaring van je dierenarts nodig.
  Aanvullend preventieve zorg: Tot maximaal €60 vergoeding per jaar voor preventieve zorg inclusief consults. Vaststelling en behandeling van Giardia uitgezonderd.

Meer over de hondenverzekering van Petsecur

Univé

 • Aanvullend Beweegzorg: Tot €500 vergoeding per jaar voor fysiotherapie en hydrotherapie. Er geldt een eigen bijdrage van 20% en chiropractie, osteopathie, orthomanuele therapie, homeopathie en acupunctuur zijn uitgesloten.
 • Aanvullend Gebitszorg: Maximaal €500 per jaar voor medische gebitsbehandelingen. Eigen bijdrage van 20% en behandelingen om het gebit mooier te maken of zonder medische noodzaak zijn uitgesloten.
 • Aanvullend Reizen: Tot €1000 per jaar verzekerd in het buitenland bij behandeling door een erkende dierenarts of specialist. Het voortzetten van behandelingen in het buitenland, vaccinaties en vervoer naar Nederland zijn uitgesloten. Vergoeding wordt alleen betaald als de nota in het Nederlands of Engels is opgesteld en het chipnummer van je hond is vermeld.

Meer over de hondenverzekering van Univé

Dierenverzekering.nl

 • Aanvullend sterilisatie en castratie: Maximaal €150 vergoed en alleen in combinatie met het Plus of Top pakket.
 • Aanvullend Gebit: Tot €200 per jaar vergoed voor o.a. gebitscontroles, wortelkanaalbehandelingen en behandeling van gebitsaandoeningen.
 • Aanvullend Crematie: Tot €250 vergoeding voor de crematie en gerelateerde kosten.
 • Aanvullend alternatieve therapieën: Maximaal €2000 per jaar vergoed voor alternatieve geneesmiddelen en behandelingen.

Meer over de hondenverzekering van Dierenverzekering.nl

InShared

 • Aanvullend Extra: Aanvullende verzekering met dekking voor o.a. vaccineren, fysiotherapie, gedragstherapie, en homeopathie met maximale vergoeding van €250.
 • Aanvullend Gebit: Maximaal €2050 vergoed voor gebitsreiniging en het trekken van tanden of kiezen.
 • Aanvullend behandeling van kanker: Tot €2000 vergoed per kalenderjaar in het geval van chemo/radotherapie en extra onderzoek voor behandeling van kanker.

Meer over de hondenverzekering van InShared

Let op: De maximale vergoeding per declaratie bij InShared is 80% van het factuurbedrag.

Aegon

 • Aanvullend Reis: Tot €1000 vergoed bij medisch noodzakelijke kosten bij ziekte of een ongeval in Europa of één van de landen aan de Middellandse Zee.
 • Aanvullend Crematie: Tot €150 vergoed voor de crematie en het vervoer naar het crematorium.

Meer over de hondenverzekering van Aegon

OHRA

 • Aanvullend Vaccinatie & Gebit: Vergoeding tot €100 voor vaccinaties en titerbepaling. Tot €250 vergoeding voor behandelingen aan het gebit.
 • Aanvullend: Algemene aanvullende verzekering met tot €300 dekking voor castratie of sterilisatie. Tot €250 vergoeding voor o.a. fysiotherapie, gedragstherapie en alternatieve geneeswijzen. En tot 100% vergoeding voor behandeling in het geval van kanker.
  Aanvullend Reis: Tot €1000 vergoeding per verzekeringsjaar voor medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland. Hierbij wordt alleen het Nederlandse tarief vergoed en de aandoening moet ontstaan zijn in het buitenland.
 • Aanvullend Crematie: Tot €250 vergoeding voor de kosten van de crematie en het vervoer van je hond.

Meer over de hondenverzekering van OHRA

Let op: Bij OHRA is de maximale vergoeding van de aanvullende verzekering afhankelijk van het pakket dat je kiest voor de basis verzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *