Altijd een dierenarts bij de hand met Vetts

Altijd een dierenarts bij de hand met Vetts

Ik weet niet hoe het met jouw hond is, maar ik heb en ken alleen maar ervaringen dat het vaak een drama is om met een zieke hond naar de dierenarts te gaan. De reis in de auto geeft een hoop extra stress en dat maakt vaak de klachten erger, of veroorzaakt nieuwe problemen.

In sommige gevallen kun je de dierenarts ook thuis laten komen, maar het is daar niet altijd ernstig genoeg voor en de verzekering vergoedt dit vaak niet. Was het maar zo eenvoudig dat je een dierenarts in je telefoon kon hebben…

Nou dat kan! Met de video dierenartsen van Vetts.

Niet alleen handig voor jou als baasje, maar vooral prettig voor jouw zieke hond en er zijn hondenverzekeringen die deze video consults ook vergoeden. Maar, laten we eerst kijken naar de voordelen van een video dierenarts.

De voordelen van videobellen met je dierenarts

Het voorkomen van extra stress door het vervoer naar de de dierenartspraktijk is het grootste voordeel van een video consult. Je hond kan veilig thuis in zijn/haar eigen omgeving blijven terwijl je met de dierenarts overlegt wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Dit helpt ook als jouw hond bang is voor de dierenarts, doordat je niet naar de praktijk hoeft voorkom je deze extra stress en ongemakken. (Ik zou willen dat het bij de tandarts ook kon, scheelt een hoop ongemak.)

Andere voordelen van een video consult zijn:

  • Vergoeding door je hondenverzekering (hieronder vind je de aanbieders)
  • Plan een consult op de dag en tijd dat het jou uitkomt
  • Het kost je alleen de tijd van het consult, zonder extra reiskosten
  • Krijg na het consult een handig overzicht van wat er besproken is met de aanbevelingen
  • De dierenarts heeft zich vooraf ingelezen over de situatie
  • Alle dierenartsen zijn gecertificeerd
  • Ook bereikbaar vanaf je vakantieadres

Als laatste is het bij Vetts ook mogelijk om een abonnement af te sluiten waarbij je een onbeperkt aantal video- en chat consults krijgt. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook een snelle hulplijn voor als je hond iets mankeert.

Meer over Vetts in deze video:

VETTS - Jouw Online Dierenarts

De nadelen van een video dierenarts

Er zijn ook nadelen aan deze moderne vorm van zorgverlening, zo is een video consult niet geschikt voor alle klachten en behandelingen. Zo werkt het bijvoorbeeld alleen voor planbare zorg en niet voor spoedbehandelingen.

Ook heb je slechts 10 minuten voor een consult, iets wat bij de dierenarts op locatie vaak wat flexibeler is.

Verder vergoeden niet alle verzekeraars een video consult met de dierenarts, afhankelijk van jouw verzekering kan het dus zijn dat je deze kosten zelf moet betalen.

Welke hondenverzekeringen vergoeden een video consult?

Ben je enthousiast over de dienstverlening van Vetts, dan is het goed om te weten welke hondenverzekering vergoeding bieden voor deze nieuwe vorm van huisdierenzorg.

Op dit moment bieden deze verzekeraars vergoeding voor een video consult:

Ben je verzekerd, of wil je een verzekering afsluiten bij één van de andere aanbieders houd er dan rekening mee dat je de kosten van een online consult niet vergoed krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *