Heb ik een hondenverzekering nodig?

Heb ik een hondenverzekering nodig?

Of je een hondenverzekering nodig hebt hangt volledig af van jouw persoonlijke situatie, maar voor veel mensen is het verstandig. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse huishoudens niet genoeg spaargeld heeft om onverwachte kosten op te vangen.

Daarom pleit een groep dierenartsen voor een verplichte huisdierenverzekering.

 Door te kiezen voor een hondenverzekering los je het probleem van onverwachte kosten op. Met de premie van een paar euro per maand krijg je gemiddeld tot 80% van de dierenartskosten vergoed. Hiermee voorkom je financiële zorgen en verlaag je de drempel om jouw hond de beste zorg te geven.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van de voordelen en nadelen van een hondenverzekering + de belangrijkste dingen om op te letten voor het kiezen van jouw beste hondenverzekering.

De voordelen van kiezen voor een hondenverzekering

Het belangrijkste voordeel van een hondenverzekering is de bescherming tegen onverwachte kosten. Als je hond onverwacht ziek wordt, of een ongeluk krijgt, dan kan behandeling bij de dierenarts flink in de papieren lopen. Denk hierbij al snel aan 500 tot 3000 euro voor een operatie.

Dat is onwijs veel geld en kan als gevolg hebben dat je jouw viervoeter niet de beste zorg kunt geven. Of dat je zelf slapeloze nachten krijgt van de gevolgen voor jouw financiële situatie. Heb je een verzekering afgesloten dan worden de kosten gemiddeld tot 80% vergoed.

Daarmee heb jij geen slapeloze nachten, krijgt je hond de best mogelijke zorg en leeft iedereen (hopelijk) nog lang en gelukkig.

Andere voordelen van het afsluiten van een dierenverzekering zijn:

  • Je weet vooraf waar je aan toe bent. Eigen risico, maximale vergoeding, alles is al bekend voor je in de auto stapt om naar de dierenarts te gaan.
  • Vergoeding van preventieve zorg. Je wil natuurlijk niets liever dat je huisdier gezond is en blijft, daarom vergoeden sommige verzekeringen ook preventieve zorg.
  • Nooit meer kiezen tussen liefde en geld. Het is de grootste nachtmerrie van ieder baasje, dat er iets met je huisdier gebeurt en je geen zorg kan betalen. Met een dierenverzekering voorkom je vooraf deze keuze tussen liefde en geld. Zo hoef je nooit meer zorg te laten vanwege de rekening.
  • Jong verzekeren, voor latere zorg. Heb je een ras waarvan bekend is dat er op latere leeftijd problemen kunnen ontstaan? Als je voor de 1e verjaardag kiest voor een dierenverzekering, dan is de zorg op latere leeftijd verzekerd. Dat is nog eens slim plannen!
  • Ook vaste kosten na aanschaf worden gedekt. Als je een hond of kat in huis haalt dan komen er naast de aanschaf nog uitgaven aan een chip, het vaccineren of laten steriliseren van je huisdier. Met een verzekering worden ook deze kosten vergoed.

De nadelen van een huisdierenverzekering

Nu is niet alles rozengeur en maneschijn. Zoals alle verzekeringen heeft ook een huisdierenverzekering een aantal nadelen. Waarvan premie betalen voor een gezond huisdier de grootste is. Je betaalt dan elke maand geld, terwijl je hier in de praktijk niets voor terugkrijgt. Behalve het zorgeloos kunnen genieten van je huisdier dan. Andere nadelen van een huisdierenverzekering zijn:

  • Niet alles wordt vergoed. Je betaalt elke maand premie, maar er is nooit 100% vergoeding voor de rekening. Je moet dus nog steeds een stuk zelf betalen.
  • Je kunt ook sparen. Heb je de gelukkige situatie dat je elke maand genoeg geld kunt sparen voor noodgevallen? Dan is dit natuurlijk een mooi alternatief voor verzekeren. Als je huisdier geen zorg nodig heeft ben je ook geen geld kwijt.
  • Niet alle huisdieren zijn te verzekeren. Ook binnen de 4 categorieën die hierboven staan zijn er rassen die niet, of heel moeilijk, verzekerd kunnen worden. Daar heb je dus niets aan als baasje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *