Tot welke leeftijd kun je je hond verzekeren?

Als je een hondenverzekering afsluit dan doe je dit vaak om jouw viervoeter lang gezond en gelukkig te houden. Ook op latere leeftijd als het risico op ziekte of ongelukken en dus een bezoek aan de dierenarts groter wordt.

Omdat ook verzekeraars weten dat een oudere hond meer zorg nodig heeft, en dus meer kost, hanteren zij maximale leeftijden waarop je jouw hond kunt verzekeren. Op deze manier wordt geprobeerd om de kosten en de premie in balans te houden.

Maximale leeftijd hondenverzekering per aanbieder

VerzekeringMaximale leeftijd
FigoGeen maximale leeftijd
Petsecur7 jaar
Dierenverzekering.nl5 jaar
InShared5 jaar
Aegon6 jaar
Univé8 jaar*
OHRA7 jaar
*Is je hond ouder dan 8 jaar? Dan kun je bij Univé nog wel een ongevallen verzekering afsluiten.

Wat als je hond ouder is dan de maximale leeftijd?

Als je al een hondenverzekering hebt dan is er niets aan de hand, zolang je de premie blijft betalen zal je hond ook verzekerd zijn. Bij de meeste verzekeringen is het wel zo dat de maandelijkse premie omhoog gaat als je hond ouder wordt.

Heb je nog geen hondenverzekering, dan kun je na de maximale leeftijd bij die verzekeraar niet meer terecht. Dit geldt ook voor overstappen van verzekeraar, omdat dit bij de nieuwe verzekering als een nieuwe aanmelding gezien wordt.

De hondenverzekering van Figo heeft geen maximale leeftijd, dus je kunt hier altijd terecht en ook bij Univé kun je na de maximale leeftijd nog terecht voor een ongevallenverzekering. Lees hier meer over het verzekeren van een oudere hond.

Let op: In alle gevallen is het zo dat bestaande aandoeningen uitgesloten zijn van de verzekering. Daarom loont het om een puppyverzekering af te sluiten, zo heb je de meest uitgebreide dekking.

Vanaf welke leeftijd kun je een puppy verzekeren?

Naast een maximale leeftijd is er ook een minimale leeftijd waarop je een hond kunt verzekeren. Een puppyverzekering kun je afsluiten vanaf het moment dat deze het nest mag verlaten, dat is dus zo’n 7 of 8 weken oud.

Bij onder andere PetSecur en OHRA geldt er geen minimale leeftijd, hier kun je de hondenverzekering dus alvast afsluiten voor jouw pup het nest uit mag. De verzekering gaat dan in wanneer jouw nieuwe gezinslid in huis komt.

Het kiezen voor een puppyverzekering is handig als je graag een goedkope hondenverzekering wil, de premie voor een jonge hond is flink lager. Maar het levert je ook de meest uitgebreide dekking op omdat er nog geen bestaande aandoeningen zijn die uitgesloten zijn van verzekering.

Is er een verschil in premie tussen oudere en jongere honden?

Ja, omdat een oudere hond naar verwachting meer zorg nodig heeft en dus meer geld kost is de premie hiervoor hoger. Dit merk je direct als je een oudere hond wil verzekeren, of geleidelijk als de premie elk jaar hoger wordt met de leeftijd van je hond.